Ara
Close this search box.

KONU

Depresyon

Hepimizin üzgün ve isteksiz zamanları olur, bu duygular da hayatın bir parçasıdır. Ancak sürekli üzüntü hali, isteksizliğin gittikçe artması, bitkinlik, motivasyon eksikliği ve hatta yaşamın anlamsız gelmesi depresyon belirtileridir. 

Depresyon yeteri kadar ciddiye alınmasa da aslında tedavi gerektiren bir mental rahatsızlıktır. Aile geçmişinde depresyon, bipolar bozukluk, intihara meyillilik görülen kişilerde daha sık rastlanır. Depresyonun birden fazla sebebi olabilir. Bazı kişilerde dönemsel olarak ortaya çıkarken bazılarındaysa belli bir durumdan dolayı yaşanır ve geçer. Sürekli devam eden depresyon ciddiye alınmazsa performans düşüşüne, her şeye karşı isteksiz bir tutuma ve hatta intihar düşüncelerine yol açabilir.

“Yalnızca biraz üzgün, düzelir” diye geçiştirmemek, mutlaka yardım almak gerekir. Eğer depresyonda olan kişi yardım almaya isteksizse teşvik edilmeye ihtiyacı olabilir. Siz ya da çevrenizden biri depresyon belirtileri gösteriyorsanız bunun birçok çaresi olduğunu bilmek belki size umut verebilir. Psikoterapi, danışmanlık, iyi hissettiren aktiviteler ve elbette kederimizi sevinçle değiştiren Tanrı’nın gücüyle birlikte küllerinizden doğabilir, depresyonun üzerinizdeki yetkisinden tamamen özgür olabilirsiniz.

Depresyonla ilgili daha fazla şey öğrenmek isterseniz bu konudaki podcastlerimizi dinleyebilirsiniz.