Ara
Close this search box.

KONU

Güzellik
Çiçekli ağacın dalların arasında kızıl saçlı bir kız

Dünyanın her yerinde, tüm kültürlerden kadınlar için güzellik çok önemli bir konudur. Güzel görünmek için çokça para, enerji ve zaman harcarız. Güzellik göreceli olsa da aynı zamanda global trendler nedeniyle ortak bir güzellik algısı da oluşur. Zamanın trendlerini takip ederek belli bir görünüşe ulaşmak istemeye meyilli oluruz. Bu aslında herkesin kendine özgü bir güzelliği olduğu ve dünyanın en iyi Sanatçı’sı tarafından büyük bir ustalıkla tasarlanmış olduğu gerçeğini gölgeleyebilir.

Mevcut trend her ne olursa olsun, bizi dışsal anlamda en güzel gösterecek olan bize yakışanı yapmaktır. Markaların pazarlama kampanyalarının mağduru olmamak için kendimizi tanımamız ve ihtiyaçlarımızı iyi bilmemiz önemlidir. “Bunu alırsan daha güzel olursun, bu kremi sürersen kusursuz olursun” gibi söylemlere hepimiz inanmışızdır. Aynı şekilde başkalarının dış görünüşümüzle ilgili yaptığı yorumlar hepimizi bir noktada mutlaka etkilemiştir. Hatta bazen bu yorumlar kendimizde değiştirmek istediklerimizin bir yansımasıdır.

Dış görünüşümüz özgüvenimizi etkileyen faktörlerin başında yer alır.
Önem sırasında vasıflarımız ve yeteneklerimizden bile önce geldiğini söylemek mümkün. Ancak bu dış görünüşümüzün çok güzel olmasının sarsılmaz bir özgüven getireceği anlamına gelmez. Kişisel bakımımıza ne kadar özen göstersek de özgüvenin işten dışa inşa edilen bir şey olduğunu hatırlamakta fayda var. Kendimizi tanır ve neyi yakıştırdığımızı, hangi kıyafetin içinde daha çok kendimiz gibi hissettiğimizi bilirsek dış faktörlerden daha az etkileniriz.

Klişe olacak belki ama, iç güzelliğin dış güzelliğe etkisi de yadsınamaz. İyi düşünceler, temiz niyet ve olumlu duygular yüzümüzün ışıl ışıl parlamasına ve bu ışığın çevremizdekiler tarafından da fark edilmesine yol açar. İç dünyamızı temiz tutmak mutlaka dışımıza yansır. Dileriz hem içsel hem dışsal güzelliğinizi ve ne kadar özel olduğunuzu keşfetme şansı bulursunuz. Tanrı’nın gözünde O’nun müthiş ve harika yarattığı, her ayrıntısını özenle, bir çömlek ustası gibi tasarladığı, parmak izlerini taşıyan muhteşem eserisiniz.

Güzellik ipuçları da verdiğimiz ve bu konuda etraflıca konuştuğumuz podcastlerimizi dinleyebilirsiniz.